home

 

Periplu sud-american

 

ARGENTinA - URUGUAY - BRAZILIA

 

Buenos Aires - Delta del Tigre - Pampas -

Colonia del Sacramento - Iguassu Falls - Rio de Janeiro

Va invitam intr-un periplu Sud-American, care va incepe magic in acordurile tangoului argentinian "Caminito" in Buenos Aires, va continua cu enigmaticul oras Colonia del Sacramento din Uruguay, cu spectaculoasele Cascade Iguassu si se va termina in cea mai frumoasa metropola din lume, Rio de Janeiro, strajuita de statuia lui Iisus de pe muntele Corcovado, una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne.

 

Perioada: 10.03 - 22.03.2024

 

Ziua 1 / 10.03.2024: Bucuresti - Frankfurt - Buenos Aires

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 12:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1419 (14:35 / 16:15), de unde se va pleca spre Buenos Aires cu zborul LH 510 (22:05 / 07:55).

Ziua 2 / 11.03.2024: Buenos Aires

Sosire la ora 07:55 la Buenos Aires, capitala si cel mai mare oras din Argentina, care este in acelasi timp a doua cea mai mare zona metropolitana din America de Sud, dupa Sao Paulo, localizat pe malul vestic al estuarului Rio de la Plata, pe coasta de sud-est a continentului sud-american. Tur panoramic in Buenos Aires, capitala Argentinei, care va incepe cu cartierele Palermo si Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, gradini imense, locuinte si cladiri luxoase. in cartierul Palermo se afla cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul 3 Februarie intins pe o suprafata de 3 km2, care imbina armonios lacuri, sculpturi si monumente. Ne vom indrepta apoi spre cartierul La Racoleta, care demonstreaza ca Buenos Aires este "Parisul Americii Latine", cartier in care se afla si cimitirul unde este inmormantata celebra Evita Peron. Turul panoramic va continua cu Teatrul Colon, inaugurat in anul 1908 (intrarea nu este inclusa) si Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfasurarii celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primaria Cabildo, Catedrala Metropolitana in adiacenta careia se afla si casa arhiepiscopului de Buenos Aires, Cladirea Guvernului "Casa Rosada", Sediul Congresului National, o cladire spectaculoasa cu o suprafata de 9.000 m2, realizata de catre arhitectul Victor Meano. Vom vizita in continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu cladiri albe cu balcoane din fier forjat si La Boca, cartier italian cu faimoasa strada care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viata cartierului. Transfer pentru cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 12.03.2024: Buenos Aires - Delta del Tigre - Buenos Aires

Mic dejun. in aceasta zi vom avea ocazia de a ne bucura de o excursie in Delta del Tigre, unde vom afla mai multe amanunte legate de cultura localnicilor. De asemenea, vom admira arhitectura unica a caselor elegante construite pe insulitele sale, inclusiv casa-muzeu a presedintelui Sarmiento si ne vom bucura de peisajul celor 3 brate ale raului Parana, pe care vom naviga. Seara, optional, cina cu spectacol de tango argentinian la un restaurant local. Cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 13.03.2024: Buenos Aires - Pampas - Buenos Aires

Mic dejun. Excursie de o zi la o "hacienda", o ferma tipic argentiniana, prilej de a descoperi muzica si dansurile traditionale, participand la un adevarat festival Gaucho. La petrecerea de bun venit vom fi serviti cu "empanadas" si vin argentinian, iar mai tarziu cu un barbeque delicios, preparat in stil argentinian. Vom fi martorii unui spectacol folcloric cu muzica si dansuri, dupa care vom avea prilejul de a admira aptitudinile de calareti ale "gauchos". intoarcere la Buenos Aires pentru cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 14.03.2024: Buenos Aires - Colonia del Sacramento - Buenos Aires

Mic dejun. in aceasta zi va propunem o excursie optionala in Uruguay. Transfer in port pentru imbarcare pe ferry-boat-ul spre Colonia del Sacramento. Dupa aprox. 1 ora de navigare, veti ajunge in cel mai vechi oras al Uruguayului, situat pe Raul Rio de la Plata, cunoscut datorita centrului sau istoric, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1995. Colonia del Sacramento a fost fondat in anul 1680 de soldatii portughezi, insa la scurt timp a fost cucerit de fortele spaniole si ulterior disputat de mai multe ori intre acestia. in centrul vechi inca se pastreaza numeroase cladiri coloniale, precum Iglesia Matriz, cea mai veche biserica din Uruguay. Unele dintre aceste cladiri sunt adevarate palate, iar altele sunt locuinte mai simple ale artizanilor si negustorilor. Alaturi de ghidul local veti putea admira principalele obiective turistice din oras. intoarcere la Buenos Aires pentru cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 15.03.2024: Buenos Aires - Iguassu Falls

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Iguassu, oras situat la granita cu Argentina si Paraguay, renumit datorita cascadelor spectaculoase. Cascadele Iguassu si-au primit numele din limba bastinasilor Guarani, denumire ce se poate traduce prin "apa mare". Mare este insa un cuvant mic pentru a descrie grandoarea acestor cascade care te fac sa te simti insignifiant in comparatie cu forta pe care o degaja. Iguassu este de fapt o serie de 275 de cascade ce se intinde pe o distanta de aproape 3 km si care, intr-o perioada normala din an, are debitul de 1800 m3 de apa pe secunda. Volumul de apa al cascadei depaseste in medie 10 milioane de litri pe secunda, iar in anumite perioade din sezonul ploios, Iguassu devine cea mai mare cascada din lume, ca debit de apa, fiind intrecuta doar la media anuala de Cascada Niagara. Este intr-adevar o minune a naturii si de aceea in anul 1986 UNESCO a adaugat intreaga zona a cascadelor pe lista Patrimoniului Mondial. in continuarea zilei vom vizita partea argentiniana a cataractelor, care combina intreaga esenta a Parcului National Iguassu, atat prin spectacolul de neegalat al Cascadelor San Martin si Gargata do Diablo (Gatlejul Diavolului), cea mai inalta parte a cascadei, cat si prin aventura in sine a traseului, deoarece accesul catre cascade din partea argentiniana este facilitat de trenuletul ecologic al padurii tropicale, care duce vizitatorii pana la diferite pasarele. Dintre toate cascadele Iguassu, La Gargata del Diablo este cea mai impresionanta si de marca granita dintre Argentina si Brazilia. Transfer pentru cazare la Hotel Viale Cataratas 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 16.03.2024: Iguassu Falls

Mic dejun. in aceasta zi vom participa la o excursie in partea braziliana a cataractelor, intrand in Parcul National (UNESCO), strabatand un drum spectaculos de aprox. 1 km, prin padurea tropicala, pe carari si poduri printre cascade, pana vom ajunge in punctul cel mai apropiat de marea cadere de apa. Vom reveni cu liftul la drumul principal, pentru a evita efortul si intoarcerea pe acelasi drum. Optional, zbor de agrement cu elicopterul, pentru o vedere panoramica unica atat asupra partii braziliene, cat si a celei argentiniene ale cascadei Iguassu. Cazare la Hotel Viale Cataratas 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 17.03.2024: Iguassu Falls - Rio de Janeiro

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Rio de Janeiro. Tur panoramic al celei mai frumoase metropole din lume, care va include Golful Guanabara, Parcul Flamenco, centrul si cartierul de afaceri, Catedrala San Sebastian, Candelaria, Piata Praca XV, Palatul Imperial, Arcul Lapa, Teatrul Municipal, Biblioteca Nationala, Muzeul de Arta, Sambadrome - locul de desfasurare al Carnavalului de la Rio, Maracana - cel mai mare stadion de pe glob, Palatul Guanabara - resedinta guvernatorului statului si plajele Ipanema, Vidigal, Leblon si Copacabana. Cazare la Hotel Americas Copacabana 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 18.03.2024: Rio de Janeiro - Corcovado Mountain - Sugar Loaf

Mic dejun. Excursie pentru a vizita Corcovado Mountain. Ascensiunea pe Corcovado va incepe printr-o plimbare cu un trenulet special prin padurea tropicala Tijuca, catre simbolul incontestabil al orasului, renumita statuie a Mantuitorului Iisus Hristos. Monumentul a fost recent selectionat ca facand parte dintre cele 7 minuni ale lumii moderne. De pe platforma situata la 710 m deasupra nivelului marii, vom admira privelistea spectaculoasa pe care o ofera Rio de Janeiro, orasul Niteroi care se afla vis-a-vis, dincolo de Golful Guanabara, Dealul Sugar Loaf, Laguna Rodrigo de Freitas, Oceanul Atlantic si plajele din sudul orasului. in continuarea zilei vom vizita Sugar Loaf. Vom lua telecabina din Praia Vermelha catre Muntele Urca: telecabina va face oprire la Morro da Urca, unde este un punct de belvedere catre Golful Botafogo si apoi la o altitudine de 400 m deasupra nivelului marii in varful dealului Sugar Loaf, denumit astfel datorita asemanarii cu o capatana de sfecla de zahar, de unde vom avea o alta priveliste minunata asupra orasului si a Golfului Guanabara. Cazare la Hotel Americas Copacabana 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 19.03.2024: Rio de Janeiro

Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru activitati individuale sau optional, excursie de 1 zi cu dejun inclus in insulele Tropicale. Va veti deplasa spre satul pescaresc Itacuruca, trecand pe langa numeroase plantatii de bananieri, de unde va veti imbarca pe un vaporas complet echipat pentru o croaziera in apele de culoarea smaraldului ale Golfului Sepetiba, impanzit cu peste 300 de insule salbatice, acoperite cu o vegetatie luxurianta densa. Prima oprire va fi pe insula Jaguanum, dupa care veti naviga spre insula Jardim, Plaja Grande, Plaja Maria Ruça si Plaja Aguas Lindas. Veti avea in timpul croazierei timp liber pentru plaja, inot si relaxare. intoarcere pe tarm si transfer pentru cazare la Hotel Americas Copacabana 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 20.03.2024: Rio de Janeiro

Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru activitati individuale sau optional, excursie de 1 zi cu dejun inclus la Petropolis. Orasul de munte este considerat ca unul dintre cele mai importante orase istorice din Brazilia, unde se refugia adesea curtea imperiala cand coasta devenea prea fierbinte si mohorata. Prima vizita va fi la Muzeul Imperial, odata casa de vara a imparatului Pedro al II-lea. Acolo veti putea vedea multe artefacte importante ale familiei imperiale, precum bijuteriile si coroana de diamant a imparatului. Ghidul local va va povesti diverse amanunte legate de istoria imperiului brazilian si de viata de zi cu zi a familiei imperiale. in continuare veti vedea Catedrala Sao Pedro de Alcantara, o minunata cladire gotica, care este de fapt mausoleul familiei imperiale si veti vizita Palatul de Cristal, locul de intalnire al familiei imperiale, construit in Franta intr-o varianta preturnata din fonta si care astazi gazduieste diverse evenimente, concerte sau piese de teatru. Cazare la Hotel Americas Copacabana 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 21.03.2024: Rio de Janeiro - Munchen

Mic dejun. Zi libera pentru plimbari, vizite individuale si ultimele cumparaturi. Camerele sunt disponibile pana la ora 12:00. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 501 (21:50 / 13:05).

Ziua 13 / 22.03.2024: Munchen - Bucuresti

Sosire la Munchen la ora 13:05, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul LH 1652 (15:10 / 18:10).

 

TARIF: 3190 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 450 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 160 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Frankfurt - Buenos Aires si Rio de Janeiro - Munchen - Bucuresti cu compania Lufthansa

- transport continental cu avionul pe rutele: Buenos Aires - Iguassu si Iguassu - Rio de Janeiro

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 10 nopti cazare in hoteluri de 4*

- mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri si 1 dejun

- transferurile, tururile, croazierele si excursiile mentionate in program

- tur panoramic de oras in Buenos Aires cu ghid local

- excursie in Delta del Tigre

- excursie in pampasul argentinian, cu spectacol si dejun inclus

- excursiile la Cascadele Iguassu in partea braziliana si in partea argentiniana

- tur panoramic de oras in Rio de Janeiro cu ghid local

- excursie pe Muntele Corcovado

- urcare cu telecabina pe Sugar Loaf

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica

- taxe oras (se achita individual la receptia hotelurilor): aprox. 1 usd/noapte/pers.

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 45 euro/pers., pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 10 participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

· Cina si spectacol de tango: aprox. 130 euro/pers. (se rezerva si se achita la agentie)

· Excursie la Colonia del Sacramento in Uruguay: aprox. 210 euro/pers. (se rezerva si se achita la agentie)

· Zbor de agrement cu elicopterul la cascada Iguassu: aprox. 200 euro/pers. (se achita la fata locului)

· Excursie de o zi in insulele Tropicale cu dejun inclus: aprox. 190 euro/pers. (se rezerva si se achita la agentie)

· Excursie la Petropolis cu dejun inclus: aprox. 90 euro/pers. (se rezerva si se achita la agentie)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL electronic sau PASAPORTUL simplu valabil cel putin 6 luni de la data incheierii calatoriei; nu se accepta PASAPORTUL temporar

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>